Fläskytterfilé i sambalsås, med hasselbackspotatis.

4 port.
1st fläskytterfilé (ca 1000g)
10-12 potatisar
4 dl vispgrädde
5 dl cream fresh
3 msk kinesisk soya (mushroom)
2-3 msk sambal oelek (efter smak)
Smör/margarin till potatisen
Salt
Svartpeppar
Ugn 200 grader, gärna varmluft.
Skala potatisen och skiva till hasselbackspotatis, lägg i ugnsfast form. Pensla med flytande margarin, salta och peppra.
Ställ in i ugnen.
Dela fläskytterfilén i skivor, max två cm tjocka. Blanda cream fresh, grädde, soja och sambal oelek i en skål och blanda runt. Häll i en ugnsfast form och lägg ner köttbitarna så dom täcks av såsen.
Ställ in i ugnen.
Blanda till en passande sallad under tiden.
Köttet behöver ca 35 minuter och potatisarna ca 45 minuter i ugnen (beroende på storlek) Känn på potatisarna när du tror dom är klara. Köttet och såsen kan gå med tills potatisarna är klara.
Denna rätt fungerar utmärk med kyckling eller färdiga fläsksnitslar.
Smaklig måltid ❤️