Bakpotatis en sommarkväll.


4 port
4 st bakpotatisar
1kg frysta räkor med skal
1 st rödlök
En knippe gräslök
1/2 dl majonäs
2 dl cream fraiche
1 dl gräddfil
1msk pressad citron
Lite dill
Salt
Svartpeppar
Tvätta av och nagga potatisarna med en gaffel. Slå in i folie och lägg i ugnen på 225 grader i ca en timme.
Skala räkorna, spara en dl till topping.
Hacka räkorna grovt, finhacka rödlöken, dill och gräslöken ner i en skål.
Blanda ner majonäs, cream fraiche, gräddfil och citronsaft. Smaksätt med salt och svartpeppar. Låt stå kallt.
När potatisarna är klara öppna upp folien och skär ett kryss, tryck upp på sidor s och öppna potatisen. Häll över din skagenröra, toppa med räkor och njut.
Smaklig måltid.
Detta gjorde vi i somras. Eftersom vi bor nära en sjö valde vi att avnjuta maten där. Vi rullade in potatisarna i en badhandduk för att hålla värmen och tog cyklarna upp till en brygga.