Taste by Cajsa

Vardagsmat. Helgmat. Snabbmat.

1 2 3 lag

Publicerad 2019-01-22 15:16:47 i Allmänt,

Har precis slängt ihop två burkar med 123 lag. 
En med pressgurka och en med vanlig minimajs.
Minimajsen är vanlig konservburk som jag brukar lägga in när man har haft det till någon mat men inte behövt alla. 

Pressgurkan. 
Dela tunna gurkbitar med osthyvel, och lägg i press mellan två tallrikar med en tsk salt i 20 minuter. 
Häll av vattnet som gurkan vattnat ur sig och lägg i en burk. Lägg i en tsk fryst eller färsk persilja, 1 krm nymald vitpeppar och häll över lagen. 

123 lag är.
1 del ättika
2 delar socker
3 delar vatten 

Detta klarar sig i kylskåpet nästan hur länge som helst. Men gurkan kan bli lite slabbig om den ligger förlänge. 
(null)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cajsa

Jag älskar inte alltid att laga mat, men oftast tycker jag att det är jättekul. Jag delar med mig utav mina vardagliga recept som jag själv gillar.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela